home info članci recenzije galerije profili intervjui downloads linkovi forum mail impressum


ocijenite profil:
prosječna ocijena:
broj glasova:
157


S.U.N. Project

"S.U.N. Project" je njemacki psytrance "bend" kojeg cine tri heavy metal glazbenika iz Hamburga: Marco (bass gitara), McCoy (bubnjevi) i Matthias (gitara). Prica kako su poceli raditi trance je zanimljiva. Naime, godine 1992. otišli su na odmor, na Gou (India) i to samo zato jer je prijatelj tamo imao kucu. U to vrijeme još nisu ni znali što je to "trance".

No, jedne veceri pozvani su na party i kad su tamo stigli nisu mogli vjerovati šta vide i cuju. U to vrijeme mrzili su elektronsku glazbu, mecutim nakon sat vremena našli su se usred gomile kako plešu i dobro se zabavljaju. Od tada su redovito posjecivali trance partye, ali su i dalje stvarali heavy metal glazbu. Tako je bilo sve do 1995.g., kada su kupili "Atari" racunalo i nekoliko synthova, te od tada stvaraju tzv. gitaristicki psy trance.

Godine 1996, tek što su smislili ime "S.U.N. Project", Antaro, osnivac legendarnog "Spirit Zone" labela cuo je njihove uratke i svidjeli su mu se zato jer su zvucali drugacije od ostalih trance stvari u to vrijeme. Stoga im je ponudio da izdaju vinyl za njegov label. Izdanje je bilo uspješno tako da su vec slijedece godine izdali svoj prvi album "Drosophila". Od tada pa na dalje svake godine su izdali po jedan album tako da su uslijedili: "Macrophage" ("Spirit Zone", 1998.g.), "Zwork" ("Nova Tekk", 1999.g.) i "Paranormal" ("Nova Tekk", 2000.g.).

Godine 2001. izašao je album-kompilacija "Guitar Trax" na kojem se, uz vec izdane pjesme, nalazi nekoliko novih. Album je izašao na dva cd-a i kao poseban dodatak ima dva video materijala. Iste te godine takocer su izdali za "Spirit Zone" album "The Remixes" na kojem su njihovi stariji uratci koje su remixirali poznati projekti poput "Electric Universe", "Space Tribe", "Etnica", "Spirallianz"...

Osim "S.U.N. Projecta" osnovali su još nekoliko "side projecta": "C.O.N. Sequencer" (McCoy & Dj Milk), "Slap" (Marco & McCoy), "Ouija" (Marco & McCoy uz još nekoliko Dj-a), te solo projekt Marca.
Takocer, zanimljivo je i spomenuti da su im omiljeni trance projekti "Atmos", "Element" i "Delta", a znacenje rijeci "S.U.N." u imenu benda objašnjavaju kao sunce ("sun"), kao nešto što svatko voli što je lijepo i pozitivno, dok u šali kažu da ime može znaciti i S.tupid U.nrespectable N.oise.

Live actovi koje odražavaju širom svijeta (Japan, SAD, Izrael, Portugal, Macarska, Engleska, Francuska, Grcka, Brazil) ostavljaju snažan i impresivan dojam i puni su energije, a posebna atrakcija je pocetak nastupa koji izvode pod maskama izvanzemaljaca.Odabrani profil nema upisanu playlistu.

2002-2011 © Trancepleme.com | Design by Dovla, coding by psihodelikk