home info članci recenzije galerije profili intervjui downloads linkovi forum mail impressum


ocijenite profil:
prosječna ocijena:
broj glasova:
168


S>Range

"S>Range" je Anthony Sillfors, live-act i dj, rocen u gradu Kiruna na sjeveru Švedske. Predstavnik je skandinavske škole progressive trancea.

Prije nego što je postao producent i dj, putovao je po svijetu kao profesionalni skateboarder, no nakon što je 1992.g. na odmoru u Meksiku posjetio prvi trance party ostao je impresioniran novom vrstom glazbe koja je imala elemente od svega što je volio: synthova, hardrocka i etno beatova. Od tada postaje redoviti partygoer. Mecutim, i on je osjetio potrebu da pridonese trance sceni, te tako krajem 90-ih pocinje s produciranjem pod pseudonimom "S>Range" (skraceno od "ESRANGE", što je ime svemirskog centra koji se nalazi u blizini njegovog rodnog grada Kirune). Uskoro su i uslijedila prva izdanja za labelove "Flying Rhino", "Medium" te "MDMA".

Trenutno živi u Gothenburgu (Švedska), gdje u vlastitom studiju producira uratke za svoj maticni label "Spiral Trax". Do sada je izdao dva albuma na doticnom labelu; prvi je izdao 2001.g., a zove se "2001", dok je drugi album izašao nedavno i na njemu nam predstavlja svoj univerzalni full-on progressive morning trance stil, a zove se "Space". Osim što producira i izdaje pod projektom "S>Range", radi zajedno sa "Nomom" na projektu "PREX" (Noma vs. S>Range).

Za kraj, zanimljivo je spomenuti da je gotovo opsjednut znanstvenom fantastikom i da iz nje proizlazi njegova inspiracija što se dobro može uociti iz naziva albuma, te nekih pjesama.Odabrani profil nema upisanu playlistu.

2002-2011 © Trancepleme.com | Design by Dovla, coding by psihodelikk