home info članci recenzije galerije profili intervjui downloads linkovi forum mail impressum


ocijenite profil:
prosječna ocijena:
broj glasova:
145


Rena Jones

Rena Jones je multitalentirana glazbenica, koja osim što svira u živo u svojoj karijeri surađuje i radi glazbu za plesne skupine, kazalište i film. Kao čelistica, violinistica i inžinjer zvuka pronalazi i vrijeme za rad u studiju sa glazbenicima  Neki od poznatih glazbenika sa kojima surađuje su; Rye Cooder, Alan White (John Lennon), Peter Buck (REM), Bob Wiseman, Ben Mize (Counting Crows) i Brad Houser (Critter's Buggin' and Edie Brickell & the New Bohemians).

Rena se glazbom počela baviti sa 8 godina, kada je počela svirati violinu, sa 15 godina se pridružila svom prvom bendu, a godinu dana kasnije predvodila je peteročlani bend kao pjevačica i violinistica uz dva bubnjara, bass, gitaru, sinteve i loopove. Sa 18 godina preselila se u Austin (Texas) i sljedeće četiri i po godine svirala je u živo sa bendovima Govinda, The Gypsies (Atash), Kamran Hooshmand, Laura Scarborough, Silo-M, East Babylon Symphony, Brown Whornet, and Golden Arm Trio. Sudjelovala je na najmanje četiri albuma prije nego što se preselila u San Francisco 1999-te.

Kada se smjestila u Bay Area, Rena se ubrzo ponovo počela baviti glazbom. Prije nego što je započela svoju solo karijeru svirala je i surađivala sa projektima Lumin, Akasha, Sound Tribe Sector 9, Gavin Hardkiss, Mark Deutsch, Eenor, Artemis & RTFM, Darin Shaffer, Hamsa Lila, Kraddy i Dhamaal.

Početkom 2004-te Rena počinje intenzivnije raditi na svom solo projektu. "Breaking the Divide" naziv je njezinog prvog albuma. Nakon izdavanja albuma Rena započinje suradnju sa svjetski poznatim producentima i DJima kao što su Tipper, Freq Nasty, Adam Freeland, Murcof, Shakatura, Vir Unison i James Johnson. Drugi solo album "Transmigration", mješavina je ethno, IDM, breakbeat, i downtempo glazbe, posebanog i prepoznatljivog zvuka kojeg karakteriziraju topli tonovi violine, čela i perkusija.

Osim rada na svom solo projektu Rena u budučnosti najavljuje neke nove projekte i suradnje. Kraj 2005-te godine Rena provodi u studiju sa Evanom Blautechom s kojim radi na novom albumu.

Više informacija potražite na: www.renamusic.com

album: Breaking the Divide
album: Transmigration (Digital Bliss Production)


Odabrani profil nema upisanu playlistu.

2002-2011 © Trancepleme.com | Design by Dovla, coding by psihodelikk