home info članci recenzije galerije profili intervjui downloads linkovi forum mail impressum


ocijenite profil:
prosječna ocijena:
broj glasova:
181


Tegma

Projekt "Tegma" cine Omar Chelly i Jason Orfanidis. Usprkos njihovim imenima ne-skandinavskog porijekla roceni su, žive i produciraju u Malmou, Švedskoj. Kroz dugogodišnje prijateljstvo prolazili su mnoge stvari, pa tako i otkrivanje techno glazbe.

Buduci da mu korijeni potjecu iz Grcke, Jason svako ljeto provodi tamo, pa je tako uz pomoc svog bratica i otkrio trance muziku. To se dogodilo 1994. godine. Jason je odmah postao ovisan o tranceu; poceo je kupovati vinile i svirati kao DJj na partyima, uz asistiranje braticu u vocenju radio-emisije "Danceswitch" emitirane na radio-postaji "Life 89.2".

Što se tice Omara, za njega trance nije bila ljubav na prvi pogled. Usprkos tome što je slušao elektorniku poput Jean Michel Jarrea, njegovi interesi su bili više usmjereni prema hip-hop glazbi. Premda ga Jason pokušava navesti da doce na party i prouci dublje elektonsku glazbu, u tome nije uspijevao do 1997. Omar je pridobiven, svidjelo mu se te je poceo eksperimentirati sa jednostavnim sekvencerom i programom "Rebirth", što je rezultiralo projektom "Epsilon". Usprkos loše napravljenim pjesmama, naucili su osnove.

Godine 1999. obojica su se složili da je vrijeme za napredak, pa su kupili novi hardware da bi proširili opremu. U to vrijeme aktualan stil je bio psy trance, mecutim oni nisu bili baš zadovoljni. Poceo je period uhodavanja i ucenja produciranja… Stoga su pocetkom 2000. odlucili ostaviti trag u progresivnom stilu i "Tegma" je rocena!

Dosada, uz nedavno izdani album "Encoded/Decoded", izdali su i nekoliko singlova na raznim kompilacijama.Odabrani profil nema upisanu playlistu.

2002-2011 © Trancepleme.com | Design by Dovla, coding by psihodelikk