home info članci recenzije galerije profili intervjui downloads linkovi forum mail impressum


ocijenite profil:
prosječna ocijena:
broj glasova:
193


DJ Val Vashar

Dana 28. 10. 1981 u obitelji dalmatinskog ribara i hrvatske vile, nakon kćeri Marete, rodilo se drugo dijete. Suprotno od sestre koja je ime dobila po velikim, ja sam ime dobio po malim valovima – jednostavno i kratko Val. Djetinjstvo sam proživio u stoljetnom, suncem i morem okupanom, mediteranskom gradu Zadru. Burne devedesete brzo su proletjele, a njih sam proveo na anarho-punk sceni, kao vokal u punk bendu Rasulo i kao aktivist u Fortera squatu. Nakon prve kazete sa naljepnicom "goa-trance", koju mi je prijatelj donio iz vojske, interes za sve drugo blijedi. Pošto me čisti konzumerizam nikad nije zanimao ubrzo mi se javlja želja za aktivnim sudjelovanjem na sceni. Uz veliku pomoć prvog dalmatinskog goa DJ-a Gorana Parente - Pare, polako počinjem učiti i svirati na Vashar party-ima i afterima po obali.

Nakon završene srednje grafičke, školovanje nastavljam na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu, gdje se stvari počinju komplicirati. Prvi veliki party bio mi je Underwater Overground festival, na kojem prvi puta nastupam pod pseudonimom Val Vashar, kojeg uzimam u čast svog prijatelja Pare. Sviram sve češće - na SoundForms i Tribalizer party-ima, glazbenoj čitaonici ChilliBar i radijskoj emisiji Teleport, jedinoj trance emisiji u Zagrebuj koju je uređivao i vodio DJ Tomislav. Ubrzo se pridružujem UWOG timu oko organiziranja festivala, na kojem sam uz Dovlu vodio Chill Out Floor. Danas, osim kao suradnik trancepleme.com sajta, radim na više projekata kao što su Chilli Bar večeri,  na organizaciji i promociji party serijala Ministarstvo Psihodelije u klubu Močvara i radijskoj emisiji "Ministarstvo Psihodelije - kobajagi emisija o trance kulturi". Misija Ministarstva je promovirati trance kulturu u Zagrebu i cijeloj Hrvatskoj, a iza organizacije stoje DJ Pipal, ja i naši prijatelji.

Iako slušam sve žanrove, od psy trance-a, pa sve do downbeat glazbe, najčešće puštam progressive i chill out. Trenutno najdraži labelovi su mi: Zenon, Cosmic Conspiracy Records, Bio-Sine, Horns & Hoofs, Iono Music, Electric Power Pole, Groove Zone, Exogenic, Domo i Crotus. A od artista bi izdvojio Frogacult, Sun Control Species, Moses, Sensient, Visua, The Cujorius One, Decoy, Beat Bizarre, Bigwigz, Bufo, Shadow FX and Tetrameth. Od lipnja '09 pridružio sam se Zenon Records timu kao label DJ. A samo par mjeseci kasnije i Glitchy.Tonic.Net ekipi. Glitchy.Tonic je platforma za izvođače trens glazbe koji žele razbiti granice između stilova...

WHAT THE FUCK MEANS VASHAR???
Najbliža engleska riječ koja bi opisala ovaj pojam je bazaar, dakle sajam. Riječ Vashar je odabrao Pare jer ga je podsjećala na ime našeg kvarta koji se zove Varoš.

Info:
www.vashar.com
www.myspace.com/val_vashar
www.ministarstvo-psihodelije.comOdabrani profil nema upisanu playlistu.

2002-2011 © Trancepleme.com | Design by Dovla, coding by psihodelikk