home info članci recenzije galerije profili intervjui downloads linkovi forum mail impressum


ocijenite profil:
prosječna ocijena:
broj glasova:
346


Space Cat

Avi Algarnati rocen je u Ba-Yamu. Od malena je bio okružen glazbom, buduci da su njegov otac i stric bili clanovi grupe "Ha'aryot" (Izraelska skupina koja je 60-ih pjevala na engleskom jeziku i cak se uspjela probiti na Engleske top-liste).

Do 12-te godine Avi je ucio svirati klavir, no tada je dobio racunalo i kada je otkrio da klavijature i racunalo mogu raditi zajedno, stvari su pocele napredovati. Polako, Avi je proširivao svoju opremu istodobno svirajuci po klubovima u Tel-Avivu i sudjelujuci u nastupima drugih izvocaca.

Nakon što je navršio 21 godinu, upoznao se s Oferom Dikovskyim i Markom Gorenom, s kojima je zajednicki otvorio studio i sobu za probe, koje su iznajmljivali na upotrebu razlicitim izvocacima. Jednog dana, došao je Mark sa snimkom sa svog prvog trance partyja i pustio drugoj dvojici – to je bila ljubav na prvo slušanje. Decki su odlucili raditi trance glazbu i producirali su dvije trake, a kasnije je uslijedio uspjeh sa projektima "Indoor" i "Phreaky". No, mecutim, kako to obicno biva, razišli su se u mišljenjima i odlucili krenuti svaki svojim putem: Avi je poceo raditi pod pseudonimom "DNA", dok su Ofer i Mark formirali projekt "Tandu" i izdali "Multimoods". Tada je Mark napustio trance scenu (premda još uvijek stvara glazbu), a Ofer je nastavio rad pod pseudonimima "Oforia" i "Pigs In Space".

Nakon razlaza, Avi je izdao dva albuma: prvi kao "DNA" – "Virtual Jungle" (Phonokol, 1997.), a drugi kao "Space Cat" – "Beam Me Up" ("BNE/Dragonfly", 1999.), i nedavno "Power Up" ("BNE", 2002.), na kojem je ugostio sam vrh trance scene: Dino Psaras ("Cydonia", "Phreaky"), Joti Sidhu ("Psychaos"), Max Lanfranconi ("Etnica", "Pleiadians"), Ofer Dikovsky ("Tandu", "Oforia", "Pigs In Space"), Nick Taylor ("Snake Thing", "Rhythmystec"), Riktam ("GMS"), Olli Wisdom ("Space Tribe"), Simon Posford & Jacob Biton ("Spiral Active"), Dado ("Transwave", "Deedrah"), Christoff ("Transwave"), Erez Eizen & Amit Duvdevani ("Infected Mushroom") & Kristian Thinning ("Elysium").

Pored tri albuma, Avi je izdao i mnogo singlova na raznim kompilacijama: nešto sam, a nešto u suradnji s drugim trance umjetnicima.Odabrani profil nema upisanu playlistu.

2002-2011 © Trancepleme.com | Design by Dovla, coding by psihodelikk