home info članci recenzije galerije profili intervjui downloads linkovi forum mail impressum


ocijenite profil:
prosječna ocijena:
broj glasova:
176


Electric Universe

Projekt "Electric Universe" nastao je 1991. kada su Micky Dressler i Boris Blenn poceli producirati svoje prve pjesme. Nakon toga stvorili su "Solar Energy" - singl koji je izašao kao drugo izdanje na kultnom labelu "Spirit Zone" utemeljenog od DJ Antara u Hamburgu. Svi su bili ugodno iznenaceni uspjehom singla, pa je nakon toga uslijedio album "One love" i singl "Online Information", a postao je veliki hit, pogotovo u istocnoj Europi. U mecuvremenu, Micky odlucuje studirati predmete iz podrucja multimedijalne umjetnosti u Berlinu, a prica o "Electric Universeu" se nastavlja sa albumom "Stardiver" (izašao je 1997.godine).

Nakon što je isproducirao mnogo "psihodelicnog" materijala, produkcija Borisa Blenna je skrenula više prema techno smjeru. To je rezultiralo albumom "Waves", izdanog 1998. Vec slijedece izdao je album "Blue Planet" - mješavinu razlicitih stilova kroz koje je prošao sve te godine. Na tom album nalazi se pjesma "Meteor", napravljena u suradnji s gitaristom Rolandom "Chico" Wedigom. Od tada Roland sudjeluje u live actovima "Electric Universea".

Uvijek je rado suracivao s DJ Sangeetom. S njim je stvorio "Endora EP - Joy on Matsuri", neke "Electric Universe" pjesme koje su izašle na "Stardiver" albumu i pjesmu "The Quest" (nalazi se na Sangeetovom prvom albumu "Earth - Liquid", izdanog 1999. godine za "Free Form Records").

Uz "Electric Universe" uvijek je bilo još nekoliko projekata na kojima je Boris Blenn radio. Prvi je bio "Paradise Connection", s jednim albumom i dva singla izdana za "High Society Records", dok je s projektom "Rainbow Spirit" izdao dva singla za "Polytox Records". Takocer, ne smijemo zaboraviti ni projekt "Jupiter 8000" s kojim je izdao istoimeni album za label "Nova Tekk". Godine 1996. pocinje se sve više i više interesirati i za ambijentalnu glazbu, što je rezultiralo albumom "Angel", izdanim pod pseudonimom "Galaxy"; kolekcijom chill outa s electro elementima izdanom na "Blue Room" labelu 1998. u Londonu. Drugi "Galaxy" album "Solar Synthesis" dovršen je vec slijedece, 1999. godine.

Što se tice "Electric Universe" projekta, peti po redu album "Divine Design" izdan je 2000. Njegov zadnji uradak zove se "Unify", a izašao je 2002. na labelu "Spirit Zone", za koji su, usput receno, izdani i svi ostali njegovi albumi.Odabrani profil nema upisanu playlistu.

2002-2011 © Trancepleme.com | Design by Dovla, coding by psihodelikk