home info članci recenzije galerije profili intervjui downloads linkovi forum mail impressum


ocijenite profil:
prosječna ocijena:
broj glasova:
202


Pleiadians

Pleiadians - legendarni goa trance projekt kojeg mnogi poznavatelji i ljubitelji žanra i dan-danas smatraju jednim od najutjecajnijih psytrance projekata. Pleiadians je nastao 1995. godine kao side projekt članova Etnice (Maurizio Begotti, Max Lanfranconi, Andrea Rizzo i Carlo Paternò) - još jednog talijanskog brenda koji je svojim albumom Alien Protein očarao mnoge poklonike trance glazbe tadašnjeg vremena.

Osim razlike u imenu, Pleiadians nije previše odskakao od materijala kojeg su ovi Talijani radili pod imenom Etnica, a najveća razlika je u intenzivnijem korištenju melodija i nešto bržem tempu. Zanimljiva je i pozadina oko samog imena - naime dečki iz Etnice su Pleiadians osnovali poradi inzistiranja tadašnjeg izdavača koji nije htio da pod istim imenom izdaju za dva različita labela.

Prvih nekoliko EP-a kao što su: Pleiadians (Symbiosis Records 1995), Sonic System (Symbiosis Records 1996), te Zeta Reticuli (Flying Rhino Records 1996) izazvali su veliki val oduševljenja najviše radi (već ranije spomenutih) intenzivnijih melodija i kompleksnijih aranžmana, koji će tek godinu dana kasnije biti najbolje prepoznati na njihovom prvom full lenght izdanju, legendarnom (i po mnogima) najboljem trance albumu svih vremena: Identified Flying Object (Dragonfly Records 1997).I.F.O. (Identified Flying Object)
je konceptualni album na kojem se nalazi 7 traka čiji su nazivi preuzeti iz poznatog zviježđa Plejada ili,  ako ćemo preciznije,  imena sedam sestara iz antičke mitologije (Maia, Taygeta, Merope, Alcyone, Electra, Asterope i Celaeno).

Dvije godine nakon izlaska I.F.O. albuma, Dragonfly Records izdaje njihov drugi album Family Of Light, koji pak nije ponovio uspjeh svog prethodnika, ali bez obzira na to i dalje ima posebnu vrijednost kod ljubitelja ovog projekta i goa trance zvuka.

Nakon izdavanja Family Of Light, Pleiadians i Etnica gube dva ključna člana koji su bili zaduženi za melodije i skale - Andrea Rizzu i Carla Paterna. Nakon njihovog odlaska Pleiadians nije ništa izdavao, dok su Mauri i Max nastavili raditi na projektu Etnica, kojim su drastično promjenili glazbeni stil i više se okrenuli k minimalističnijem pristupu koji se 1999./2000. sve češće javljao u trance glazbi.

Nakon više od šest godina, Mauri i Max odlučuju izdati treći Pleiadians album pod nazivom 7even Sister7 i svjetlo dana je ugledao preko grčkog Harmonia Recordsa. Na žalost mnogih štovatelja ovog projekta koji su očekivali povratak ''korijenima'', ovaj dvojac je izdao full on album s naglaskom na jutarnju atmosferu. Naravno, album je u okvirima fullon zvuka jako dobro prošao, ali ''ljubitelji starog zvuka'' nisu došli na svoje, no bez obzira na to, 7even Sister7 je bio jako dobra odskočna daska za nove nastupe na raznim festivalima.

Pleiadians Myspace: http://www.myspace.com/pleiadians

EP
* Pleiadians (Symbiosis Records 1995)
* Sonic System (Symbiosis Records 1996)
* Zeta Reticuli (Flying Rhino Records 1996)
* Accidental Occidentalism Sampler (Symbiosis Records 1996)
* Headspin (Dragonfly Records 1998)
CD
* Identified Flying Object (Dragonfly Records 1997)
* Family of Light (Dragonfly Records 1999)
* Seven Sisters (Harmonia Records 2006)


Odabrani profil nema upisanu playlistu.

2002-2011 © Trancepleme.com | Design by Dovla, coding by psihodelikk