home info članci recenzije galerije profili intervjui downloads linkovi forum mail impressum


ocijenite profil:
prosječna ocijena:
broj glasova:
277


Infected Mushroom

"Infected Mushroom" su Erez Aizen i Amit Duvdevani (Duvdev).
Erez je rocen 1980. i vec sa 4 godine je naucio svirati orgulje, a sa 11 se poceo igrati muzikom na kompjuterima. Zapoceo je producirati kod svoje bake sa impulse trackerom koji je slucajno došao u njegove ruke. Erez tada nije znao da je ta muzika koju radi zapravo trance, smatrao ju je impulse glazbom. Sa 15 godina Erez je postao clan legendarnog "Shidapu" benda (suracivao sa DJ Jorgom i osnovao "Shiva Shidapu"). Napravio je 3 albuma i hrpu stvari pod tim imenom. Trenutno, kada ne radi sa Duvdevom, izdaje stvari pod imenom "I-Zen".

Duvdev je rocen 1974. i ima slicnu glazbenu pozadinu. Svirao je piano 9 godina prije nego što se okrenuo prema new-wave/punk rock glazbi. Svirao je klavijature i napisao vecinu materijala za lokalni bend iz Izraela poznat kao "Enzyme". Jedan od punk-rock bendova u kojima je Duvdev svirao se zvao "Infected Mushroom". Godine 1991., tjedan dana prije odlaska u vojsku, Duvdev pohaca svoj prvi trance party. To iskustvo mu je promjenilo život i od tada je samo razmišljao o tranceu. Nakon godinu dana provedenih u Indiji odlucio je sam producirati glazbu. Radio je sa Royem, jednim od clanova "Shidapu" benda na cetiri stvari, no nikad nisu bile izdane. Ubrzo nakon toga poceo je raditi sa Erezom. Zajedno su izdali par stvari pod imenom "Shidapu & Duvdev", koje su bile na veselijoj strani trancea. Nakon toga su se poceli koncentrirati na novi projekt sa više perkusija, kickova, groovea i slicnog i nazvali ga "Infected Mushroom", po gore spomenutom punk bendu.

Duo iz Izraela je uzburkao trance svijet sa svakim albumom. Njihov prvi, "The Gathering", se nalazi na listi najsviranijih trance albuma i savršeni je pocetak za bilo kakav žestoki psy trance set. Nakon toga izdaju "Classical Mushroom", sa elementima klasicne glazbe kao što su violine, gitare i klaviri. Iako u pocetku nije bio prihvacen, nakon nekog vremena su ljudi promjenili mišljenje i može se reci da su najviše profitirali od tog albuma. U trecem, "BP Empire" je drasticno porasla kvaliteta njihove produkcije, a stilski sadrži malo više clubby elemenata i ogromnu kolicinu efekata. Njihov cetvrti album izlazi u ožujku 2003. godine i biti će na dva CD-a, jedan sa minimalnijom trance glazbom, a drugi sa ambient glazbom. Sve albume izdali su za izraelski label "BNE", a od bitnijih suradnji svakako treba spomenuti onu sa Simon Posfordom kao projekt "Fly Agaric", a uskoro i onu sa "Astral Projectionom".Odabrani profil nema upisanu playlistu.

2002-2011 © Trancepleme.com | Design by Dovla, coding by psihodelikk