home info članci recenzije galerije profili intervjui downloads linkovi forum mail impressum


ocijenite profil:
prosječna ocijena:
broj glasova:
1911


DJane Indra

Indrin prvi ozbiljniji izlet u svijet glazbe bio je radio projekt «Baraka», emisija o etno glazbi i tradiciji na Radio Studentu 2002., gdje je zajedno sa dj Ushtrom (aka Nitty Dubby) i dj Beatangom (Batisse, Koloritam) glazbeno ureĆ°ivala i vodila emisiju. Kao dio dj-a i promotora okupljenih oko projekta Baraka kolektiv, suorganizira i nastupa na raznim ethnic-world, dub, downbeat dogaĆ°anjima. VeƦ sljedeƦe godine Ushtra i Indra zapoĆØinju novi radio projekt pod nazivom «ChillDren of the Earth» i tu poĆØinje njeno putovanje u ambijentalne vode.

Za Indrin prvi psy chill nastup zaslužan je prijatelj Ratko (dj Pipal) koji ju je pozvao da bude dio njegovog Fairytale crew-a na chill flooru kultnog Gotcha partija u dobrom starom Attacku. U istom klubu svira i kao dio Feminizer crew-a, bolje polovice Tribalizera. Jedan od glavnih aktera domaƦe underground trance scene, pokojni Sheki (dj Kobayagi) 2003. organizira prvi veƦi hrvatski trance festival Underwater Overground, gdje Indra svira na chill flooru, kao i na svim sljedeƦim UWOG festivalima. U meĆ°uvremenu dj-i Richma i Pipal pokrecu legendarne ChilliBar glazbene ĆØitaonice, na kojima redovito gostuje. Danas je, uz osnivaĆØe  ChilliBar-a, jedan od rezidenta uz Val Vashara i Dovlu. Nastupala je na raznim dogaĆ°anjima koji promoviraju psytrance i chill kulturu u Hrvatskoj (Free Spirit festival, Ministarstvo psihodelije, Underwater Overground…) kao i na internationacionalnim radio postajama (Fluid Radio - UK, Eilo.org – BG, SC Radio - HR). Svirala je i  na Aurora festivalu u GrĆØkoj uz najveƦa imena svjetske ambient scene.

Njen zvuk fuzija je plutajuƦe ambijentalne atmosfere i dubokih dub linija sa ethno elementima. Kao i u stvarnom životu, u svojim setovima crpi inspiraciju iz prirode, duhovnosti i tradicije drevnih naroda.Iza imena Indra skriva se simbolika u obliku božanstva indijske mitologije Indre, kralja deva (bogova), branitelja ĆØovjeĆØanstva od sila zla. Stariji aspekt Indre bio je bog Sunce, koji je vladao rajem putujuƦi u zlatnim kolima, ali je poznatiji kao bog gromova koji je donio vodu na Zemlju a time i plodnost. Štuje se kao bog kreacije koji je stvorio red u Kozmosu. Snagu dobiva pijuƦi Somu, eliksir besmrtnosti.

Info:
www.myspace.com/indra_nessaOdabrani profil nema upisanu playlistu.

2002-2011 © Trancepleme.com | Design by Dovla, coding by psihodelikk