home info članci recenzije galerije profili intervjui downloads linkovi forum mail impressum


ocijenite profil:
prosječna ocijena:
broj glasova:
1903


DJane Indra

Indrin prvi ozbiljniji izlet u svijet glazbe bio je radio projekt «Baraka», emisija o etno glazbi i tradiciji na Radio Studentu 2002., gdje je zajedno sa dj Ushtrom (aka Nitty Dubby) i dj Beatangom (Batisse, Koloritam) glazbeno uređivala i vodila emisiju. Kao dio dj-a i promotora okupljenih oko projekta Baraka kolektiv, suorganizira i nastupa na raznim ethnic-world, dub, downbeat događanjima. Već sljedeće godine Ushtra i Indra započinju novi radio projekt pod nazivom «ChillDren of the Earth» i tu počinje njeno putovanje u ambijentalne vode.

Za Indrin prvi psy chill nastup zaslužan je prijatelj Ratko (dj Pipal) koji ju je pozvao da bude dio njegovog Fairytale crew-a na chill flooru kultnog Gotcha partija u dobrom starom Attacku. U istom klubu svira i kao dio Feminizer crew-a, bolje polovice Tribalizera. Jedan od glavnih aktera domaće underground trance scene, pokojni Sheki (dj Kobayagi) 2003. organizira prvi veći hrvatski trance festival Underwater Overground, gdje Indra svira na chill flooru, kao i na svim sljedećim UWOG festivalima. U međuvremenu dj-i Richma i Pipal pokrecu legendarne ChilliBar glazbene čitaonice, na kojima redovito gostuje. Danas je, uz osnivače  ChilliBar-a, jedan od rezidenta uz Val Vashara i Dovlu. Nastupala je na raznim događanjima koji promoviraju psytrance i chill kulturu u Hrvatskoj (Free Spirit festival, Ministarstvo psihodelije, Underwater Overground…) kao i na internationacionalnim radio postajama (Fluid Radio - UK, Eilo.org – BG, SC Radio - HR). Svirala je i  na Aurora festivalu u Grčkoj uz najveća imena svjetske ambient scene.

Njen zvuk fuzija je plutajuće ambijentalne atmosfere i dubokih dub linija sa ethno elementima. Kao i u stvarnom životu, u svojim setovima crpi inspiraciju iz prirode, duhovnosti i tradicije drevnih naroda.Iza imena Indra skriva se simbolika u obliku božanstva indijske mitologije Indre, kralja deva (bogova), branitelja čovječanstva od sila zla. Stariji aspekt Indre bio je bog Sunce, koji je vladao rajem putujući u zlatnim kolima, ali je poznatiji kao bog gromova koji je donio vodu na Zemlju a time i plodnost. Štuje se kao bog kreacije koji je stvorio red u Kozmosu. Snagu dobiva pijući Somu, eliksir besmrtnosti.

Info:
www.myspace.com/indra_nessaOdabrani profil nema upisanu playlistu.

2002-2011 © Trancepleme.com | Design by Dovla, coding by psihodelikk