home info članci recenzije galerije profili intervjui downloads linkovi forum mail impressum

Behind Blue Eyes - Behind Blue Eyes
Stil: Progressive Trance
Label: Iboga
06.01.2006. by Dovla

Antix - Twin Coast Discovery
Stil: Progressive Trance
Label: Iboga
05.06.2005. by Dovla

Blue Leprechaun kompilacija
Stil: Psy Trance
Label: Com.Pact
19.05.2004. by Chryseis

Beat Bizarre - Pandoras Groove Box
Stil: Progressive Trance
Label: Iboga
19.05.2004. by Chryseis

Phaethon's Voyage kompilacija
Stil: Psy Trance
Label: Oktava
19.01.2004. by DovlaOvo Izdanje možete kupiti na sljedećim online shopovima:

Trance Shop
Beatspace
Saikosounds
Psyshop


ocijenite izdanje:
prosječna ocijena:
broj glasova:
228

ocijenite recenziju:
prosječna ocijena:
broj glasova:
226
Candy kompilacija - Candyflip Records

Nakon dosta jednostavnog i monotonog singla Drone, Candyflip records izdaje svoju drugu kompilaciju Candy. Cover cda je dosta neobičan, osim ako vas fasciniraju bombončići najljepljeni na lice žene. Također uz cd dobijete i besplatnu naljepnicu pa možda vas to ohrabri za nabavak kompilacije. No pustimo cd cover i krenimo redom.

01. Charasmatix - Society FX (Pumpin Pad Remix) (6:41)
Uvod u ovu stvar je čisti progressive house. Javljaju se duboki muški vokali od kojih se zapitate kako je moguće da ovo izdaje trance label. Stvar je uglavnom bazirana na loopovima i tribal elementima no ima ljepu duboku atmosferu i groove. Razvija se dosta jednostavno i cjelo vrijeme vas vozi. Jednostavna stvar koja jako odstupa od stila koji nam je Candyflip dosada predstavljao.

02. Synchro & DJ Nina - About Time (5:57)
Ova stvar se savršeno nadovezuje na predhodnu, nevjerojatno je stilski slična ali ipak je puno puno dublja i atmosfera je opuštajuća. Javlja se kratak ženski vokal i stvar samo lagano putuje opet uz veliku količinu loopova. Solidna Stvar, puno bolja od predhodne no i dalje su elementi trancea u velikoj manjini.

03. Kuro - Matrox (7:06)
Ovdje se stvari već počinju malo mjenjati. Radi se o puno bržoj i progresivnijoj stvari sa nevjerojatnom bas linijom. Nakon prijašnje dvije stvari koje su bile jako usporavajuće ova je totalno uplifting. Kako se bassline razvija javljaju se odlični snareovi i nekoliko psihodeličnih loopova. Sve se to dosta polako razvija ali stvar vas jednostavno cjelo vrijeme uzdiže.

04. Sententia - Progress Stop (7:37)
Mračni uvod se javlja ovdje, i to po prvi puta na ovoj kompilaciji. Ovdje već možemo govoriti o stilu sličnome ETSI kompilaciji. Odlični snareovi, perkusije i high hatovi se ovdje javljaju. Ovo je prava definicija candyflip records stila koji smo dosada imali priliku čuti. Rijetko tko može složiti stvar i da mu se apsolutno svi elementi poklapaju. No da stvar bude još čudnija na sredini ove stvari se javljaju house elementi, točnije jedna synth melodija. Tako da se ipak može govoriti o nekakvom odstupanju i napredku od stila sa ETSI kompilacije. U svakom slučaju radi se o jako zanimljivoj kombinaciji koja nije nimalo mekša od ostalih stvari na ovom labelu. Naprotiv, javlja se jako duboki bassline i cjela stvar vas tako vozi do kraja. Odlična stvar.

05. Drone - In Search For (9:37)
Jako dubok bassline se javlja u ovoj stvari, također je stilski dosta slična predhodnoj, javljaju se i tribal bubnjevi a atmosfera je duboka i većina sampleova odjekuje. Stvar je jako progresivna i beat vas samo vozi kao i u trećoj stvari. Nevjerojatna dubina i groove su neupitni ovdje. Također se na sredini javlja jedna synth melodija no stvar i dalje nemilosrdno vozi. Također odlična stvar.

06. Igneous Sauria - Tarnkappe (8:12)
Ova stvar je najlošija na cdu. Iako je po konstrukciji slična drugoj stvari ovdje se ipak radi o jednostavnom amaterskom uradku. Javljaju se dosta dugački i dosadni prekidi i dosta sampleova i loopova se ne poklapa kako spada. Previše nepotrebnih zvukova čini ovu stvar u pravom smislu riječi potrganu.

07. Phacelift - The New You (7:26)
Ova stvar je najlošija na cdu. Iako je po konstrukciji slična drugoj stvari ovdje se ipak radi o jednostavnom amaterskom uradku. Javljaju se dosta dugački i dosadni prekidi i dosta sampleova i loopova se ne poklapa kako spada. Previše nepotrebnih zvukova čini ovu stvar u pravom smislu riječi potrganu.

08. Bent Sentient vs. Pied Piper Paul - Malice in Blunderland (Starpine Remix) (7:21)
Ovu stvar smo u originalu imalu priliku čuti na ETSI kompilaciji. Remix se ne uklapa u ovu kompilaciju ali je nevjerojatan. Radi se totalno ludom eksperimentiranju sa svime. Beat se jako često mjenja i cjela konstrukcija stvari je natrpana sa raznim zvukovima strojeva isto kao i u originalu ali ovdje sve zvuči puno bolesnije. Stvar nije plesna ali je jednostavno jedna od onih stvari koja će vas dobro nasmijati na flooru. Odlično eksperimentiranje i za ovu stvar bi se moglo reći da nameće jedan novi zvuk na čijem razvitku bi se trebalo poraditi. Odlična stvar isto kao i original.

09. Loopus in Fabula- Panflo (Funcked Remix) (9:38)
Ovdje se radi o jednoj dosta amaterskoj stvari no sa stilske strane također genijalnoj. Stvar je krcata raznim čudnim sampleovima no beat je dosta loše isproduciran. No ovo je jedan od projekata koji bez obzira na kvalitetu ne bi mogli usporediti sa niti jednim drugim. Jako originalne ideje se ovdje javljaju, od čestog mjenjanja beata i loopova do nevjerojatnih snareova koji vas uzdižu u sekundi. No nažalost njihova produkcija treba još puno rada da bi dosegli jedan veći nivo kvalitete. Solidna stvar.

Nakon ETSI kompilacije činilo se kako će Candyflip uglavnom zadržati tech trance kao svoj glavni stil no već nakon ovog četvrtog izdanja može se reči kako imaju jako širok spektar i ideja i kvalitete. izdavaju malo no kvalitetno i ova kompilacija nije izuzetak. U principu sve stvari osim zadnje tri zajednički predstavljaju jedan jako dobar način kombiniranja različitih stilova i definitivno ju mogu proglasiti najboljim izdanjem Candyflip recordsa do sada. Zadnje tri stvari malo odstupaju od svega što smo čuli dosada no i one su odlične, izuzev sedme stvari koja ju u principu jedina loša stvar. Samo bi bolje bilo da su se našle na nekom singlu umjesto ovdje. U svakom slučaju svaka čast grčkoj produkciji koja se uspjela uzdiči na jedan novi nivo.

 


2002-2011 © Trancepleme.com | Design by Dovla, coding by psihodelikk