home info članci recenzije galerije profili intervjui downloads linkovi forum mail impressum

Behind Blue Eyes - Behind Blue Eyes
Stil: Progressive Trance
Label: Iboga
06.01.2006. by Dovla

Antix - Twin Coast Discovery
Stil: Progressive Trance
Label: Iboga
05.06.2005. by Dovla

Blue Leprechaun kompilacija
Stil: Psy Trance
Label: Com.Pact
19.05.2004. by Chryseis

Beat Bizarre - Pandoras Groove Box
Stil: Progressive Trance
Label: Iboga
19.05.2004. by Chryseis

Phaethon's Voyage kompilacija
Stil: Psy Trance
Label: Oktava
19.01.2004. by DovlaOvo Izdanje možete kupiti na sljedećim online shopovima:

Trance Shop
Saikosounds
Psyshop


ocijenite izdanje:
prosječna ocijena:
broj glasova:
263

ocijenite recenziju:
prosječna ocijena:
broj glasova:
238
Think Sync kompilacija - Com.pact Records

Com.pact records relativno je novi Izraelski label, sublabel Njemačke izdavačke kuće Medium records. Dosad su izdali nekoliko kompilacija i mislim jedan artist album - Visual Paradox, iza kojeg stoji dj Bog, također a & r manager za Com.pact records. Izdanja su im pretežno usmjerena na izraelske artiste, a ovaj cd sadrži imena moderne izraelske psytrance scene kao Pixel, Atomic Pulse, Sub 6, Domestic, Cosma itd.., a trake na kompilaciji izabrali su artisti imenom Pixel i Domestic poznatiji kao DualHead, također novo boom ime, čiji je track Which One bio na dosta chartova poznatih dj-a svjetske trance zajednice.

01. Dual Head vs. Wrecked Machines - Which One (8:23)
Cd otvaraju Domestic i Pixel u simbiozi sa jednim članom brazilskog projekta Wrecked Machines, a radi se o modernoj full on psy trance stvari sa dark atmosferom, moćnom bass linijom, te masnim kickovima, koje ju čine instant hitom trenserskih podija.

02. Psysex - Altered States (8:26)
Altered State je noćna traka u Psysex stilu, namijenjena stvaranju totalnog party klimaksa. Brdo kojekakvih fx samplova i kiselkastih rifova, s ritam sekcijom od približno 145 bpm-a. Not my cup of tea.

03. Sub 6 - El Novasion (8:51)
Sub 6 su novi projekt sa tek nekoliko izdanih traka, koje su već zabilježile veliku zainteresiranost trenserskih masa, kao što je slučaj i s ovom. El Novasion je dubby trance traka, prožeta robotic izmanipuliranim vocoder samplovima, sporijeg beata i s puno emocija. Moj chart za ožujak.

04. Cosma vs. O.M.C - Keep your Mind (6:27)
Četvrta stvar je R.I.P Cosma u suradnji sa imenom O.M.C, za kojeg dosad nisam čuo. Otvara je "Keep your mind" sample, koji se manipulativno pretvara u sporiji 4/4 beat groover, idealan za spuštanje seta u malo lakše sfere. Pumping, ali istovremeno sound prožet staloženom i smirenom atmosferom.

05. Domestic - Simulated (8:13)
Simulated je Domestic u solo verziji, a traka je full on sound, koji se iz suhog flat beata, pretvara u killer track prožet nabrijanom emo atmosferom koja simbiozno fura ritam sekciju stvarajući floating feeling. Zamislite golog indijskog jogija koji trči po rijeci na vrhovima prstiju...he..he..

06. Atomic Pulse - Reborn (8:10)
Nakon mnoštva traka eto još jedne u prepoznatljivom stilu, ovaj put lošom s produkcijske strane. Ako ste čuli bilo koju Atomic Pulse traku, ista je kao i ova, tako da je neću posebno opisivati. Prvih par stvari sa Spectrum records kompilacija bile su baš kul, no možda su se izgubili u hiperproduktivnoj gomili instant stvari koje izbacuju.

07. Pixel & Cyclic - Twist a Gain (7:26)
Meni još jedan chart favorit sa cd-a je Twist a gain. I prijašnje Pixel trake su zanimjive, tako ni ova nije iznimka. Radi se o modernoj no bullshit psytrance verziji, perkusivni groovy i funky sound, ispunjen kiselkastim rifovima koji vas furaju na pumping stomp čagicu, posipani samplom koji se izvrasno uklopio u cijelu priču..."Working hard every day, all day,... he..he..."

08. Panick - Cheezy Poffs (6:30)
Panick je također novo ime izraleske trance scene, a Chezzy Poffs je pumping psytrance stvarčica prožeta gomilom fx soundova, breakova, te interesantim beatom. Zvuk je drukčiji od trendy full on traka, ali na mene nije ostavio prevelik dojam

09. Dual Head - Blackin Human Bass (9:18)
CD zatvara najtvrđi track na kompilaciji, a radi se o megamixu, kako i ime kaže: Domestic trake Human Bass, te Pixel trake Black In, Black out. Noćni psihodelični psytechno groove, mračne atmosfere i industrijskih fx-ova. Traka mi je poznata još od ljeta, a vrtio ju je Edoardo u Grčkoj. Tada sam mislio da fura dve trake istovremeno, no eto odgovora.

Kao konačni konklužn; ne radi se o nekom boom izdanju, masu toga već ste čuli tisuću puta, no naći ćete nekih zanimljivih traka, a i steći ćete uvid kuda ide trenutni moderni izraelski a i svjetski psytrance zvuk, te ako već dosad niste, otkriti neka nova zanimljiva imena.

 


2002-2011 © Trancepleme.com | Design by Dovla, coding by psihodelikk