home info članci recenzije galerije profili intervjui downloads linkovi forum mail impressum

Behind Blue Eyes - Behind Blue Eyes
Stil: Progressive Trance
Label: Iboga
06.01.2006. by Dovla

Antix - Twin Coast Discovery
Stil: Progressive Trance
Label: Iboga
05.06.2005. by Dovla

Blue Leprechaun kompilacija
Stil: Psy Trance
Label: Com.Pact
19.05.2004. by Chryseis

Beat Bizarre - Pandoras Groove Box
Stil: Progressive Trance
Label: Iboga
19.05.2004. by Chryseis

Phaethon's Voyage kompilacija
Stil: Psy Trance
Label: Oktava
19.01.2004. by DovlaOvo Izdanje možete kupiti na sljedeęim online shopovima:

Chaosunlimited
Saikosounds
Psyshop
Trance Shop


ocijenite izdanje:
prosječna ocijena:
broj glasova:
1125

ocijenite recenziju:
prosječna ocijena:
broj glasova:
1094
Behind Blue Eyes - Behind Blue Eyes - Iboga

Behind Blue Eyes je relativno novi projekt Rene Nielsena (Beat Bizarre) i Michael Abel Larsena (DJ Banel) i ovo im je prvi album nakon par izdanih singlova na danskom Iboga labelu. Banela ste imali priliku ĆØuti na naÅ”em Tribe Control partyu u tvornici i na prvi pogled bi se moglo reƦi da stil ovog albuma nije puno drukĆØiji od njegovih DJ setova. Cover nije niÅ”ta poseban, nekoliko fotografija krajolika uz vrlo malo teksta i moram priznati da se zbog ovakvih sitnica osjeti kako iboga u zadnje vrijeme jednostavno izdaje previÅ”e. No krenimo na mjuzu.

01. Excerpts From Dreams (7:56)
Prva stvar odma daje do znanja da se radi o jako minimalnom zvuku pa tako nema puno toga Å”to bi se moglo reƦi o ovoj stvari, vrlo je jednostavna ali svejedno slojevita i groovy. Isto tako se jako osjeti Beat Bizarre prizvuk. ĆØak je jedna cjela dionica preuzeta iz jedne od njihovih starijih stvari. Definitivno nije favorit na albumu ali nakon viÅ”e sluÅ”anja Ʀe vam se sigurno svidjeti. SavrÅ”ena vožnja ali možda ipak prejednostavna za floorove.

02. Remember This (7:43)
E ovo je veƦ neÅ”to puno bolje. Stvar je malo sporija i statiĆØnija, viÅ”e se bazira na loopovima i tribal ritmu no ono Å”to najviÅ”e ovdje dolazi do izražaja je retro goa prizvuk u sasvim novom progressive ruhu. Svi znaju koliko ne volim Gou ali jednako tako obožavam kad je netko preradi na ovakav naĆØin. Sve se polako razvija i zadire dublje u neki mraĆØni zvuk i onda vas taj retro prizvuk takoĆ°er u loopu jednostavno odvede. IzmeĆ°u ostaloga ova stvar me vraƦa nazad u onaj stariji mraĆØniji iboga zvuk koji je toliko oduÅ”evio cjelu scenu dok je taj label bio mlad. Naglasak takoĆ°er dajem na odliĆØni buildup pred kraj stvari sa totalno netipiĆØnom dizalicom koja sreƦom nije zoberski orijentirana. Definitivno favorit za mene!

03. Shadow Environment (7:47)
Za neke bi se ĆØinilo da album tek ovdje poĆØinje sobzirom da je ova stvar puno slojevitija od prijaÅ”nje dvije i zapravo puno viÅ”e podsjeƦa na Beat Bizarre. TakoĆ°er se osjeƦa retro prizvuk ĆØak i viÅ”e nego na proÅ”loj stvari no jednostavno me ne pokreƦe kao proÅ”la bez obzira Å”to zvuĆØi punije. No za one koji vole Beat Bizarre ovo Ʀe sigurno biti favorit. Nije da ih ja ne volim ali mi se ipak viÅ”e sviĆ°a Å”to prijaÅ”nje dvije stvari imaju malo originalniji prizvuk. I joÅ” jedan minus ide malom pretjerivanju sa efektima pred kraj stvari, ĆØine ju preživĆØanom.

04. Sunshine (7:25)
Ime ove stvari sve govori. Jutarnji retro prizvuk koji Ʀe iz vas jednostavno izvuƦi onaj zadnji atom snage na partyu. Opet imamo odliĆØno poslagane tribal ritmove i generalno veselu atmosferu. Stvar malo naginje na cheesy stranu trancea tako da se sigurno neƦe svidjeti onima koji ne vole malo viÅ”e melodija no meni ipak ne smeta. Solidna stvar za jutarnji set iako Ʀe sigurno biti onih koji Ʀe gurat prst u usta kad je ĆØuju negdje u zadnjim redovima na flooru.

05. Brumbasse (8:00)
TakoĆ°er moj favorit na CDu, suptilne perkusije i ritmovi i odliĆØna melodiĆØna dionica koja cjelo vrijeme u prvom planu vozi ovu stvar. Posebice mi se sviĆ°aju reverbovi na jednom sampleu i fini akordovi koji ovoj stvari zauvijek daju etiketu progressivea. Atmosfera je takoĆ°er jutarnja no stvar je puno slojevitija od predhodne zbog hrpe sitnih i kratkih zvukova koji opravdavaju njeno ime. Naime Brumbasse na danskom znaĆØi bumbar.

06. As Sugar Dissolves (7:32)
SljedeƦa stvar nas malo usporava, takoĆ°er imamo jednostavne ritmove i melodiju u prvom planu ali niÅ”ta toliko agresivno. Tek negdje na sredini se stvari malo mjenjaju uz nekoliko mraĆØnih zvukova no u globalu cjela stvar vas samo lagano vozi i progresivna je u doslovnom smislu te rijeĆØi. Par minuta pred kraj se javlja glavna melodija koja malo poboljÅ”ava stvar no sve u svemu ona spada meĆ°u loÅ”ije na CDu.

07. The Epitome (8:33)
Sad opet odlazimo na drugu suprotnost, ova stvar je najsporija na CDu ali ujedno i najmraĆØnija i najtvrĆ°a. U startu se sve ĆØini vrlo jednostavno i minimalno kao i na ostatku CDa no ubrzo se razvija u neÅ”to sasvim drugaĆØije i eksperimentalno. Kao i treƦa stvar dosta podsjeƦa na Beat Bizarre zbog silnih mraĆØnih zvukova ali ovo je ipak neÅ”to sasvim drugaĆØije. Definitivno nije neÅ”to Å”to Ʀe rasturiti floorove no jednostavno vas guta sa svojom dubinom. Jako jako eksperimentalno i zanimljivo, odliĆØna stvar.

08. Rumble In The Jungle (8:43)
I opet idemo sa jedne suprotnosti na drugu, ova stvar je najbrža i najagresivnija na CDu. Puno tribal ritmova i fini groove a generalni prizvuk me viÅ”e podsjeƦa na Freqa nego na Beat Bizarre i ĆØini ovu stvar joÅ” originalnijom. Osim veƦ poznatih ritmova javlja se i sample majmunova koji definitivno paÅ”e uz ime ove stvari. Na sredini imamo jedan malo duži break u kojem cjela stvar usporava i tu stvari tek kreƦu punom paru. Opet se javlja odliĆØan retro prizvuk koji ostaje do kraja, joÅ” jedna odliĆØna stvar.

09. Brumbasse (Emok Remix) (7:43)
Emok iz Phony Orphantsa nam za kraj daje potpuno drugaƦiji remix Å”to je naravno i poželjno. Stvar viÅ”e naginje prema electru i houseu tako da ako niste fan trenutaĆØnog trenda na trance sceni sigurno vam se neƦe svidjeti. Meni je odliĆØna upravo zbog toga Å”to je toliko drukĆØija od originala. Glavnu melodiĆØnu dionicu Ʀete ili obožavati ili Ʀe vam biti odvratna. Jednostavno odlazi u jedan ekstrem no meni se upravo zbog jutarnje atmosfere sviĆ°a. Iako joj fali malo viÅ”e trance prizvuka one tribal dionice su samo naglaÅ”enije tako da je neka ravnoteža zadržana. Sve u svemu solidan remix, ako ne mrzite houseidni prizvuk u tranceu sigurno Ʀe vam se svidjeti.

Možda najbitnija stvar koju treba odma napomenuti je loÅ” raspored stvari. To i nije neki minus za DJe no ako album sluÅ”ate doma i želite nekakvu priĆØu to sigurno neƦete dobiti. OdliĆØan je na onim djelovima gdje se ide malo viÅ”e u eksperimentiranju i ono Å”to najviÅ”e volim kod iboge u zadnje vrijeme je to spajanje naizgled nespojivih stilova. S druge strane par stvari ovdje zvuĆØe totalno jednostavno i tipiĆØno pa imate dojam kao da je album izdan uz neko požurivanje Å”to naravno i pokazuje broj izdanih CDa na ibogi u zadnjih godinu dana. No sve to na stranu ovo je odliĆØno izdanje koje vam se sigurno neƦe odprva svidjeti upravo zbog tog minimalistiĆØnog pristupa ali nakon nekog vremena me jednostavno osvojilo i podsjetilo na neka izdanja sa techno scene a bome i neka stara goa izdanja koja sam svojevremeno sluÅ”ao. Ako ste fan iboge kao ja obavezno nabavite ovaj CD.

 


2002-2011 © Trancepleme.com | Design by Dovla, coding by psihodelikk